OM SKRÅ

För att ta rätt beslut för framtiden kan det vara

bra att känna till vår historia.

Skråväsen, var ett system för organisation i synnerhet av hantverk där yrkesutövarna var sammanslutna i föreningar, skrån. Skråliknande sammanslutningar av hantverkare påträffas i många kulturer. Vi väljer att tolka detta begrepp till att skapa vår mötesplats.


Vi sökte under en längre tid efter ett begrepp som på något sätt skulle samla människor. För när vi samlas så skapas idéer, nya företag och tillväxt. Det är precis så vi vill se på vårt namn. Det namnet även för oss tillbaka till är vår historia och vårt arv. För oss inom SKRÅ hör det mycket ihop med Alnö.


Alla hör samman på något sätt i en bransch, i ett företag eller i en typ av arbetskategori. Vi gör det inte längre inom skrån men arbetar ändå på ett sätt som liknar det gamla skråväsendet. Det är vår grund till tanken med SKRÅ. Att det sedan blev det verkliga namnet på vår sammansättning och på det vi tänker oss göra var nästan en slump.


Men hursomhelst så är vi där vi är nu, vi har ett namn som samlar oss i tanken och som gör det logiskt att arbeta tillsammans på en gemensam plats.


Skrå AB ägs av Dynamiska Fastigheter Sverige AB med verksamhet inom förvärv, utveckling och ägande av fastigheter

och relaterad dotterbolagsverksamhet såsom samarbetsplattformar, privat bostadsutveckling, kommersiella fastigheter,

äldreboenden, förskola och handel med värdepapper. Helt enkelt Dynamisk fastighetsförvaltning i landsbygd!


Styrelsen består av:

Fredrik Jonasson, Styrelsens ordförande

Lennart Löfqvist, ledamot

Ulla Lindquist ledamot

Jon Björkebäck. ledamot

Bengt Ahrås, revisor


Läs artikeln - Om Skrå i Heja Sundsvall - klicka här.